Situació i transport

El municipi de Cornudella de Montsant es troba a la part nord-oriental de la comarca del Priorat, a cavall entre la serra de Montsant i les Muntanyes de Prades. Té una extensió de 62,70 km2, i és el més gran de la comarca. El cens actual és de 965 habitants (1 gener de 2021).

Es localitza a la vall alta del riu Siurana, també anomenada vall de Cornudella, tancada al nord pel coll d’Albarca. 

Inclou la vila de Cornudella i els pobles d’Albarca i Siurana, agregats els anys 1846 i 1942 respectivament. 

Limita amb els termes de la Febró, Prades, Arbolí, Vilanova de Prades, Ulldemolins, Alforja, la Morera de Montsant i Porrera.

El nucli urbà de Cornudella de Montsant es troba a 533 m sobre el nivell del mar i és la segona població en importància de la comarca del Priorat. 

 

Per arribar a Cornudella des de Reus s’ha d’agafar la carretera nacional 420 direcció Falset-Alcañiz. A l’alçada de les Borges del Camp, cal agafar la carretera comarcal 242 direcció Ulldemolins. Després de passar per les Borges del Camp, Alforja, el Coll d’Alforja i la Venta d’en Pubill, amb la bifurcació a Poboleda i Scala-dei per la carretera T-702, s’arriba a Cornudella de Montsant. 

També s’hi pot accedir des de Prades per la T-701 fins a Albarca, on s’agafa la C-242. La comunicació amb Falset, capital de la comarca, es realitza pel Coll de la Teixeta (N-420), on s’agafa la TP-7401 direcció Porrera. Un cop allà, la carretera local TP-7402 ens porta fins a Cornudella de Montsant, passant per la Venta d’en Pubill. Des de Lleida també s’hi pot accedir, és clar, passant per Ulldemolins (C-242).

Subscriure a